02 de juny, 2022

ANEM ENLLESTINT ALGUNES COSES. 02.06.2022

Hola famílies,

Ja s'acosta el final de curs i aquestes darreres setmanes estan plenes de moments en què anem acabant coses.

Estem tristos i contents alhora tristos perquè s'acaba un curs molt intens, i alegres perquè s'acosten, les tan desitjades vacances.

Pel que fa al projecte del cos humà anem acabant les activitats més de tancament. Sembla mentida tot el que hem après en aquests mesos i el que gaudim descobrint coses noves.

Després de les visites que vam rebre, i que vam compartir amb vosaltres, a la darrera entrada hem anat estirant el fil per continuar aprofundint en algunes coses que vam descobrir de la mà de la Sandra i el Jaume.

El cervell ens ha despertat molta curiositat i hem volgut continuar aprenent coses sobre ell. Sabeu que té dues parts que es diuen hemisferis i que cada part del cervell s'encarrega d'una funció concreta. A més a més. sembla que l'hemisferi dret s'encarrega de coses més tècniques, per dir-ho d'alguna manera, com són: el càlcul, la memòria, el raonament, el llenguatge, la lògica i la memòria. I, en canvi, l'hemisferi dret és el que s'encarrega de les coses més creatives com: la imaginació, les emocions, la memòria visual, el sentit musical, el sentit artístic i l'orientació espacial,etc.

Així que nosaltres, d'una manera molt artística, ens vam proposar representar aquests dos hemisferis. Cadascú va fer servir el seu hemisferi dret per posar color a la seva creació.Com ja ens va explicar la Sandra, si creiem que alguna de les funcions que fa el nostre cervell no està del tot desenvolupada o algo no se'ns dona del tot bé... només cal que l'exercitem de valent per millorar-la. I és que hem descobert que la gimnàstica mental també existeix i serveix per mantenir el nostre cervell més despert.

Aquests dies també hem dedicat moltes estones a acabar els cossos humans que tant temps ens han portat, però cal dir que el resultat ha estat impressionant. Els hem penjat al passadís i tothom ens felicita.
Amb aquesta feina hem gaudit molt i hem après on tenim els òrgans més importants i els hi hem posat nom. A més a més ja sabeu com ens enriqueix treballar en equip i per aconseguir un objectiu.

A les estones lliures ens encanta remenar els llibres del cos humà així que agafem els coixins de lectura i gaudim una estona. 

També hem començat a crear l'activitat final d'aquest projecte: Entre tots farem un "memory" temàtic del cos humà que prepararem i portarem a casa per jugar amb vosaltres.

Com que això suposa molta feina, ja hem començat a dissenyar les peces i a crear l'estampat de darrere de les fitxes. Això com un podeu imaginar és complicat per dos motius. Primer perquè són coses difícils de dibuixar i perquè no podrem triar dibuixos de tots els companys perquè sinó seria un memory infinit. Però, el que és segur que tots ens estem esforçant per col·laborar i participar en aquest joc de taula.

Per últim, volem compartir amb vosaltres algunes imatges del teatre de la setmana passada. Esperem que us agradés moltíssim i que gaudíssiu veient-lo com nosaltres preparant-lo.
ATENCIÓ FAMÍLIES!! Hem portat un paper escrit per nosaltres mateixos, que ens recorda que el dia 20 de juny celebrem les TARDES D'ESPORT i per aquest motiu cadascú de nosaltres hem de portar una samarreta d'un color en concret. A continuació us deixem un quadre amb els grups. Com ja veieu el ritme és frenètic i no parem ni un segon. Tots volem esprémer el temps que ens queda a Ponent. Ens veiem d'aquí a dues setmanes amb la darrera entrada d'aquest curs.

Gaudiu del pont!

Ponent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.