20 de maig, 2022

UN XIC DE TEATRE I UN MOLT DEL COS HUMÀ 20.05.2022

Hola famílies,

Quines setmanes estem vivint, un no parar d'emocions i de començar a tancar coses de cara al final de curs. Sense dubte, el que més feina ens ha ocupat aquests dies ha estat preparar el teatre que us presentarem la setmana vinent. Hem dedicat molts esforços i  estem segurs que us encantarà.

Heu de pensar que és la nostra primera vegada fent un teatre d'aquestes magnituds i estem d'allò més nerviosos per les pròximes funcions, que com de segur sabeu seran el dilluns 23 a les 12 h per als companys de Llevant i dels Elefants, i el dia 26 a les 16 h per  a tots vosaltres.

A part del teatre hem continuat avançant en el nostre projecte del cos humà i aquests dies han estat molt profitosos. Hem tingut converses on acabem parlant de coses de nens més grans i tot parteix dels nostres neguits. Hem estat descobrint l'aparell digestiu i també el sistema nerviós.

Per exemple, com arriben els macarrons amb tomàquet a convertir-se en la caca que fem hores més tard? A partir d'aquí vam anar estirant el fil fins a arribar a conèixer, posar nom i a entendre el que passa a tots els òrgans que intervenen en el procés de nutrició. Un treball llarg i profitós que vam acabar de reforçar amb algun vídeo i explicació més visual.

També hem dedicat algunes estones a fer uns racons sobre el projecte amb els que hem gaudit moltíssim. Cada estona que els hem fet hem anat rotant i així tots hem passat per tots els espais. A un teníem contes sobre el cos, a una altra pissarra digital amb jocs interactius, jocs de taula i, el que més èxit ha tingut, el joc simbòlic de metges.

Com podeu veure a les imatges ens ho hem passat genial mentre ens fèiem uns experts.


I parlant d'experts, aquests darrers dies també hem tingut unes visites molt interessants. Hem tingut la sort que dos pares de la classe que treballen en l'àmbit sanitari ens hagin vingut a explicar moltíssimes coses.

Primer va venir la Sandra, la mare del Héctor, que és infermera i ens va portar uns òrgans de plàstic i ens va explicar moltíssimes coses interessants tant de la seva feina com del nostre cos.

Vam parlar molt del cervell: de com el podem cuidar, de com poder exercitar-lo i de totes les coses que ens permet fer. També d'algunes malalties i símptomes com els mocs i la febre, i d'alguns hàbits saludables que hauríem de seguir tots plegats per mantenir el nostre cos sa.

A més a més, ens va portar alguns instruments de la seva feina que vam poder provar. Alguns ens vam poder escoltar el batec del cor a través d'una artèria del peu. Va ser impressionant!


I també vam rebre la visita del Jaume, el pare del Roc, que és farmacèutic, científic i treballa de mestre a la Universitat. El Jaume ens va venir a explicar una de les seves investigacions amb ratolins. Vam descobrir que o fan amb ratolins perquè amb els humans compartim moltíssimes malalties.

Ell és especialista amb investigacions relacionades amb el cervell que justament era el que nosaltres estàvem investigant així que ens van anar genial les seves explicacions. Vam veure un vídeo d'uns ratolins que tenien memòria i uns que no entenien, vam poder veure com i quant tardaven a sortir d'un laberint els uns i els altres.

Després ens va posar a prova la nostra memòria i vam parlar dels senyals que envia el nostre cervell i les neurones a totes les parts del nostre cos. També vam descobrir la medul·la òssia i la importància d'aquesta en el sistema nerviós. Per acabar ens va ensenyar com funciona l'acte reflex de moure la cama quan ens donen un cop just a sota de la ròtula.

La veritat que ens han encantat aquestes visites i estem molt agraïts amb el Jaume i la Sandra per tot els que ens han ensenyat.

Per acabar amb aquesta entrada volíem compartir amb tots que hem començat a fer per parelles el dibuix d'un cos per dins a mida real. Com us podeu imaginar per les dimensions i l'espai està sent una feina molt llarga, però estem gaudint del procés.

Encara no els hem acabat ni exposat, però ja no ens falta gaire. Mentrestant us fem un tastet de com està sent el procés de treball.Esperem que us hagi agradat conèixer tots els nostres avenços d'aquests dies i ens retrobem aquí a pròxima entrada.

Bon cap de setmana a tots.

PONENT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.