06 de maig, 2022

DESCOBRINT EL COS HUMÀ 06.05.2022

Hola famílies,

Com esteu? Nosaltres estem carregats de novetats que volem compartir amb vosaltres. Tal com us vam avançar a l'entrada anterior, ja hem començat el nostre darrer i últim projecte: el cos humà.

Estem molt emocionats perquè ens genera una gran curiositat i ens agrada descobrir tantes coses noves.

Vam començar imaginant com era el nostre cos per dins i alguns vam plantejar coses molt semblants a la realitat. El cert és que aquest tema ens ha generat moltes incògnites, però també ebs ha fet comprovar que ja sabem moltes coses sobre el nostre cos. És divertit conèixer com funciona aquesta màquina perfecta que tenim i que ens permet gaudir de la vida.




A partir d'aquí vam començar a parlar de com som per fora i de com som per fins. Trobar semblances i diferències, en això ja som molt experts.

Vam també aprofitar per fer una llista de preguntes que volem anar contestant durant el desenvolupament del projecte i tot i que algunes ja ens les hem pogut resoldre entre nosaltres. Us compartiu alguns dels nostres dubtes.

- Com és que els homes no poden quedar-se embarassats?

- Com funciona el cor?

- De què està feta la sang?

- Per què serveix la campaneta?

- Per què batega el cor?

- Per què donen atacs de cor?

- Com és que de vegades estem afònics?

- Per què ens fa mal la panxa?

- Com veiem amb color?

Com podeu veure tenim molta curiositat en coses molt concretes i, a poc a poc, intentarem anar descobrint les respostes a totes aquestes preguntes.

De moment ens vam centrar a investigar la primera de totes: Per què serveix el melic?. Amb la vostra ajuda vam ser capaços d'arribar a la resposta.





Ha sigut tot un procés de descoberta que ha avançat amb paral·lel a la descoberta d'altres aprenentatges, perquè al mateix temps que investigàvem aquesta qüestió a casa, aquí a l'escola, descobríem que els humans estem dins d'un gran grup que es diu éssers vius.

Resulta que els éssers vius som molt variats, van des de la planta més petita a tots els animals i nosaltres. Hem descobert que som una espècie animal, alguns ni ens ho crèiem.

I després, entre tots, vam intentar esbrinar quines coses tenim en comú amb tots els altres éssers vius. Vam arribar a tres idees clau: resulta que tots ens RELACIONEM amb l'entorn, ens REPRODUÏM, i també tots ens NODRIM.

I a partir d'aquí vam començar a estirar el fil. Vam començar a investigar sobre la reproducció, ja que molts vam fer preguntes sobre aquest tema a l'apartat de què volem saber. Així que primer vam començar a parlar del que sabíem, què ens havien explicat els pares dels nostres naixements i embarassos i vam anar posant fil a l'agulla.

Vam veure un capítol d'una sèrie que us sonarà molt que es diu Erasé una vez el cuerpo humano. Allà vam anar resolent alguns dubtes i descobrint coses noves i, posteriorment, vam fer una posada en comú.

Vam escriure algunes idees i vam fer dibuixos. També l'Àlex va portar algunes ecografies i el registre del seu batec quan estava a la panxa de la seva mare. Va ser molt interessant.


Després vam lligar-ho amb els deures i vam acabar de resoldre els dubtes. Ha sigut molt interessant descobrir la meravella de com es formen els bebès i com són els naixements. Ara estem tots intrigats a descobrir si els nostres pares encara guarden el trosset de cordó umbilical que ens penja quant naixem.

D'altra banda, vam començar a investigar el nostre cos per dins i vam estar veient imatges de com són les nostres mans. Vam fer una activitat d'intentar dibuixar els ossos de la mà a sobre d'una fotografia.





Va ser molt divertit i curiós! Després vam necessitar molta paciència i calma per aconseguir dibuixar tots els ossets que formen la nostra mà.

Els darrers dies vam començar a tenir més curiositat pels sentits, ja que és a través d'ells que ens relacionem amb l'entorn. Segur que en els pròxims dies ens farem uns experts en aquest camp.

Ja us anirem informant a la pròxima entrada.

Abans d'acomiadar-nos, però, volíem dir-vos que el dia 26 de maig a la tarda farem la nostra obra de teatre perquè pugueu venir tots a veure'ns, així que necessitem demanar-vos una última empenta amb el text, perquè encara alguns ens costa aprendre'ns el text i els assajos es fan difícils  si no sabem quan hem d'entrar. I és que és igual d'important saber-se el text com quan ens toca parlar. I això encara no ho dominem tots.

Pel que fa al vestuari, pròximament rebreu més informació, però que ningú pateixi que no serà pas complicat.

Gaudiu molt del cap de setmana i del bon temps.

Ponent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.