22 d’abril, 2022

BONA DIADA 22.04.2022

 Hola famílies, 

Després de les merescudes vacances ja tornem a estar per aquí amb les piles ben carregades per compartir amb tots vosaltres les nostres aventures sobre el projecte i també explicar-vos la Diada de Sant Jordi que tant ens agrada a l'escola.

Aquests dies han estat plens d'activitats relacionades amb els contes, la llegenda i les tradicions més populars.

Ara, no hem deixat de treballar en el nostre projecte ni d'aprendre i acabar de formar-nos com a bons arquitectes.

Aquests dies hem acabat de fer les nostres propostes de final de projecte que vam deixar a mitges abans de marxar de vacances. Hem dedicat forces hores a donar forma al plànol i a representar totes les idees que teníem al cap.


Alguns hem plasmat molt bé el que ens va proposar des del principi amb la pluja d'idees i d'altres hem anat millorant el que en un principi vam pensar per anar incorporant novetats. Totes les nostres energies han estat enfocades a fer les millors propostes possibles.




Hem preparat també les exposicions orals per compartir i presentar els nostres projectes amb la resta de grups. Totes aquestes tasques semblen poca feina per tots aquests dies, però encara som petits i ens costa posar-nos d'acord, fer les coses polides a la primera i organitzar-nos per fer les exposicions orals de manera autònoma. Així que hem tingut feina de veritat per aconseguir els nostres objectius.







 
Les mestres han estat molt contentes amb com hem treballat en general i els hi han encantat les nostres propostes. Sort dels seus consells i ajuda en alguns moments!

Al final de la setmana hem començat a organitzar l'enquadernació del projecte que aviat portarem a casa en forma d'àlbum recopilatori dels aprenentatges que es poden plasmar en full, perquè com sempre us diem a l'escola i amb els projectes aprenem moltes més coses de les que es poden veure en un full escrit. Així doncs, arribem al final del segon projecte d'aquest curs i segurament a la pròxima entrada ja us podrem presentar el darrer i últim projecte d'enguany.



Ho hem fet tan bé que ens han donat un diploma d'arquitectes i tot.
 


Pel que fa a les activitats més relacionades amb la Diada, aquests dies hem estat descobrint moltes aventures noves de la mà d'alguns contes que ens ha anat portant la Mireia. Cada dia hem vist i descobert un. I ens hem quedat amb ganes de més. Potser ens en pot portar algun més en un altre moment.

També hem portat nosaltres contes relacionats amb la llegenda i hem fet una mica de racó de contes de la diada a la classe, que hem pogut compartir entre tots els companys a les estones de lectura a l'aula.

I aquests dies, tant a l'hora de mates com a les estones de llengua, hem treballat activitats relacionades amb la temàtica de Sant Jordi: vocabulari, dictats, expressions escrites i moltes altres coses que ens han fet la feina més divertida i diferent. 


A tots ens encanta la llegenda i la història, però aquest cop ens han proposat canviar el final i veure com podríem fer una versió diferent. Hem pogut deixar anar la imaginació i crear històries molt curioses. Us imagineu un drac vegetarià, o una princesa que es salva sola, potser un Sant Jordi poruc o un rei que s'enamora del drac...

Com sempre també hem tingut estones més creatives i d'expressió artística. Hem pogut dibuixar els personatges de la llegenda, fer un collage inspirat amb el mural de l'entrada de l'escola amb els companys de Xaloc i les nostres mestres o crear els nostres punts de llibres dibuixant les roses més boniques que veureu per participar en el concurs de l'escola del dia de la festa de Sant Jordi. Que s'ha celebrat avui mateix i en el que un de nosaltres ha estat premiat amb la millor rosa.  










Els companys premiats han estat: el tercer premi per l'Àlex Z, el segon premi per l'Emma Barrao i el primer premi per la Norah Aranda. Felicitats, companys!
 
 

Avui també hem pogut gaudir de moltes activitats que feia temps que no podíem fer per culpa de la pandèmia. Hem pogut escoltar el teatre llegit dels companys de Xaloc, que l'any que ve ens tocarà fer a nosaltres, i també hem pogut veure l'obra de teatre dels alumnes de la promoció Nikola Tesla, que són els encarregats de representar la seva pròpia versió de la tradicional llegenda.


A la tarda hem pogut gaudir d'una magnifica estona de lectura al pati compartint moments amb els companys d'altres classes i descobrint contes i llibres nous.

Sense dubte aquesta setmana i aquest dia són dels més especials del curs escolar. La tradició i la cultura ens omplen i fan que gaudim de moments especials plegats.

Alguna altra estona hem pogut cantar cançons, fer punts de llibre per regalar i altres petites activitats que ens han agradat molt.

Com veieu hem passat uns dies d'allò més entretinguts entre el final del projecte i Sant Jordi. Però, el millor moment d'aquests dies ha estat poder tornar a l'escola SENSE MASCARETA! Ha estat un moment molt important per a tots. Per fi hem pogut veure'ns les cares senceres, els somriures, les cares precioses que tenim i les dents que ens han caigut! No us podeu imaginar com de feliços hem estat recuperant l’antiga normalitat!
 








Avui a les cinc us tenim una sorpresa ... Esteu preparats per rebre les roses més boniques i GRANS que mai heu vist!




Gràcies una setmana més per compartir amb nosaltres els nostres aprenentatges i descobertes en aquest espai. Ens llegim aviat!  
PONENT 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.