01 d’abril, 2022

MOLTA FEINA I MOLTS APRENENTATGES. 1.4.2022


Hola famílies,

Un cop més en retrobem en aquest espai per explicar-vos els nostres avenços en el projecte i algunes informacions rellevants que volem compartir amb vosaltres.

Aquests dies estem posant fil a l'agulla al projecte dels arquitectes i tancant els últims preparatius abans de donar forma als nostres projectes finals.

De fet ja ens hem organitzat per grups i hem començat a fer una pluja d'idees entre tots els membres per tal de concretar la nostra proposta. Vam dedicar una bona estona a posar-nos d'acord i a escriure-les. I un cop tots teníem clar que volíem fer ens vam preparar una petita exposició per explicar els companys dels altres grups.












Va ser molt enriquidor i vam poder conèixer altres propostes molt interessants. Un cop fet això hem començat poc a poc a crear el plànol del segon pis de l'escola per grups i basant-nos en les propostes que havíem concretat prèviament.
Com és una feina lenta i que volem que ens quedi molt bé, l'anem fent a estones curtes, perquè no volem perdre la concentració. Ja sabeu que som els petits de primària i encara ens costa estar molt concentrats durant estones llargues. Però de ben segur que a la pròxima entrada ja us podem compartir els resultats finals.

Paral·lelament aquesta tasca de final de projecte hem anat fent altres activitats que ens semblen molt interessants.

Hem seguit avançant amb els nostres coneixements de geometria i hem descobert paraules com costats o vèrtexs. Hem practicat les formes geomètriques, les línies corbes i les línies rectes. Tots aquests elements són molt importants a l'hora fer d'arquitectes.


Hem fet una activitat de situació en el plànol. Hem hagut de buscar per la nostra planta de l'escola uns gomets amagats que estaven situats al plànol que ens va donar la Mireia. 


I després vam baixar per grups a treballar les formes geomètriques al laboratori de la llum.

















I com podeu veure es pot ser creatiu i treballar la geometria a la vegada.

També hem estat fent un simulacre: per parelles hem fet el plànol d'un habitatge d'una planta on havíem de donar resposta a les demandes d'uns clients. Ha sigut divertit i a l'hora tot un repte a nivell de dibuix i també pel fet d'haver de complir tots els requisits que sens demanaven, però hem gaudit molt fent-ho. 

Les parelles les vam fer nosaltres pensant amb quin company ens podíem complementar més bé. I la veritat que tots hem treballat molt bé junts. 








Aquests dies també hem estat aprenent molt sobre els plànols de l'escola. Hem estat mirant els diferents plànols dels diversos pisos que té el nostre edifici i ens hem dedicat a situar tots els espais que sortien dibuixats. Ha sigut tota una feinada, però ens ha ajudat a situar-nos a descobrir espais amagats que no sabíem que existien com el magatzem general o l'arxiu de l'escola.



A més a més de treballar els plànols d'un habitatge o edifici ens hem atrevit a treballar amb un plànol d'un municipi o part d'un municipi en aquest cas del centre vila de Santa Perpètua. Els voltants de la nostra escola. 





I avui, per acabar la setmana, hem rebut una visita molt especial.  La cosina de l'Àlex Carmona, que és arquitecte, ens ha vingut a explicar moltes coses sobre la seva feina. Ha sigut molt interessant. 

Gràcies Cristina! 















Abans d'acomiadar-nos us volíem dir que aquesta serà la darrera entrada que farem abans de Setmana Santa, així que ens acomiadem fins el pròxim dia 22. 



I com abans de Sant Jordi no farem cap altra publicació volíem aprofitar per recomanar-vos alguns contes per regalar per a la diada.

















Recordar-vos també que el dia 22 celebrarem Sant Jordi a l'escola i tots els nens de la nostra classe haurem de portar un conte (amb el nom posat) per compartir una estona de lectura amb la resta de companys d'infantil i primària. 


Moltes gràcies. 


Gaudiu de les vacances! 


Ponent 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.