18 de març, 2022

ARQUITECTES O ARTISTES ? 18.03.2022

Hola famílies,

Aquests dies hem continuat treballant i avançant molt en els nostres aprenentatges i hem decidit que, a poc a poc, anirem posant fil a l'agulla perquè s'acosta el final d'aquest segon projecte.

Volem explicar-vos algunes de les coses que hem fet aquests dies. Estem gaudint molt d'aquest projecte, ja que ens permet treure la nostra part més creativa.

Com que havíem estat parlant molt dels edificis i semblava que tots teníem una idea molt rígida de com són els edificis, la Mireia ens va proposar una activitat una mica diferent. Ens va ensenyar alguns edificis famosos o curiosos i els vam estar mirant amb detall. Després cadascú de nosaltres es va inventar un edifici curiós i li havia de posar-li un nom.
No us podeu ni imaginar les coses tan boniques que vam fer. A continuació, us deixem algunes imatges.







Un d'aquests edificis tan especials que vam descobrir era la Sagrada Família, que alguns ja coneíxiem i ens va encantar. Ens van dir les mestres que el seu arquitecte era català i que una classe de l'escola tenia el seu nom, així que ens vam posar a investigar.

Vam descobrir qui era l'Antoni Gaudí, i ara sabem que la Sagrada Família no és l'únic edifici especial que va projectar i va construir a Catalunya.

Vam veure uns petits vídeos que ens explicaven coses d'ell i així vam conèixer moltes coses. Els deixem a continuació per si els hi voleu donar un cop d'ull.




Un cop vam veure els vídeos vam concretar quines eren les informacions més rellevants i entre tots vam escriure un petit text que vam completar amb un dibuix.

Teníem també pendent acabar de dibuixar el plànol de la classe de manera molt fidel a la realitat així que hi hem hagut de dedicar algunes estones perquè ens ha portat molta feina fer-ho bé. Hem hagut d'aguditzar els sentits i tenir molta cura.







A la darrera entrada també us vam demanar que ens ajudéssiu a representar el plànol de casa per compartir amb els companys. Així que aquests dies hem estat compartint i explicant com són les nostres i cases i com hem fet els plànols.
Ha sigut curiós i molt interessant veure com cadascú ho ha fet de manera diferent i ens han encantat les explicacions dels companys.

També hem descobert un altre artista que ens ha agradat moltíssim: el JameRizzi, que no és arquitecte, però fa unes obres molt curioses i habitualment dibuixa ciutats plenes d'edificis.
I això hem intentat fer! Primer vam veure molts dels seus quadres, que són d'allò més divertits i colorits.

I nosaltres hem fet unes ciutats precioses, plenes de color i amb uns edificis molt peculiars.





Hem passat una estona genial dibuixant i després pintant amb aquarel·les.


A través de les mesures, les formes, el regle i els plànols hem arribat a la geometria i aquests dies també hem estat començant a treballar-la.
L'hem començat a descobrir a través de les línies corbes i les línies rectes d'algunes de les figures geomètriques que ja coneixíem. Els Jclics ens han ajudat a aprendre mentre jugàvem.

La pròxima setmana continuarem endinsant-nos en la geometria amb més intensitat. Ja uns anirem explicant.


A part de totes aquestes coses que tenen a veure amb el projecte també volíem compartir amb vosaltres algunes altres informacions més diverses.

Fa uns dies va ser el 8 de març, Dia Internacional de la Dona i a la classe en vam estar parlant i vam fer alguna feina al respecte. També sen's va acudir intentar reproduir el famós cartell de we can do it!
I vam tenir tots l'opció de ser els protagonistes del cartell. Us deixem les imatges perquè fan molt goig i així us les podeu guardar de record.














Des de Música aquest trimestre vam començar a aprendre a tocar el carilló. De moment hem après a agafar bé les baquetes i a tocar l'escala de Do de manera ascendent (do-re-mi-fa-sol-la) i de manera descendent (do-si-la-sol-fa-mi-re-do). Primer toquem cada nota 1 vegada, després 2 vegades i finalment 3 vegades cada nota. De moment tot molt senzill però així anem agafant coordinació.




I ara hem començat a acompanyar cançons amb algunes notes de l'escala. Aquí teniu els vídeos per a que practiqueu a casa. Heu de tocar les notes del CARILLÓ (segons els colors de les campanetes) en el moment en que la campaneta toca terra.




Fins aquí la nostra entrada. Esperem que us hagi agradat.

Bon cap de setmana.

Ponent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.