03 de març, 2022

UNES SETMANES MOLT DIVERTIDES. 03.03.2022

Hola famílies,

Des de la darrera entrada hem passat uns dies molt divertits acompanyats del rei Carnestoltes i les seves divertides ordres. Hem gaudit d'una setmana plena de gresca i diversió.

Com ja sabeu, a l'escola, les disfresses estan relacionades amb l'objectiu general del curs: persones positives, entusiastes, creatives i disposades al canvi. I a nosaltres ens va tocar pensar una disfressa relacionada amb la cuina creativa. Així que vam decidir anar de sal, pebre, amanida i sushi.

Divendres vam poder sortir a la rua de l'escola i ensenyar a tots els pares i familiars la nostra disfressa que amb tanta cura guardàvem en secret. Vam passar-ho molt bé i vam, per fi, gaudir d'una mica de normalitat després d'un any sense rua de Carnestoltes.

Esperem que us agradés molt la nostra disfressa i la dels nostres companys dels altres cursos. Us deixem algunes fotografies del dia de carnaval.


















El mateix divendres 25, al pati de l'escola, es van donar els premis als finalistes del concurs de fotografia de l'objectiu general i el nostre company Iker va ser un dels finalistes. Moltes felicitats!



Ara sí, després d'aquest breu resum sobre el Carnestoltes, ens toca explicar-vos les novetats del nostre projecte dels arquitectes.

Durant aquests dies hem continuat practicant les diferents prespectives: alçada, perfil i planta a través d'una activitat de relacionar imatges d'alguns objectes de l'escola amb els diferents tipus de vistes. I hem acabat aquesta pràctica d'una manera molt divertida. Per parelles hem fet 3 fotografies d'alguns objectes de la classe en planta, perfil i alçada amb les tauletes que tenim a l'aula.








Hem començat a pensar en l'encàrrec que ens van fer l'equip directiu i ens hem adonat que el primer que necessiten saber els arquitectes és quina funció tindrà l'edifici que han de crear.

Així doncs, ens vam plantejar la següent pregunta: què ha de tenir un edifici per ser considerat una escola?

I a partir d'aquí vam començar a fer una pluja d'idees molt interessant on vam fixar-nos què és important i què no per un arquitecte, què són mobles i què són estructures, vam parlar de materials (que més endavant aprofundirem més en aquest tema), i ens vam fixar en coses curioses. Algunes de les nostres idees van ser aquestes.

Una escola necessita:

- Una cuina molt gran.

- Moltes habitacions grans per fer servir d'aules.

- Un menjador molt gran perquè càpiguen molts nens.

- Passadissos amples.

- Sala d'actes o reunions.

-Zones de Jocs.

- Molta il·luminació.

Què us sembla? Creiem que vam encertar-la amb moltes coses rellevants. Va ser divertit fer aquesta investigació i anar tirant del fil per descobrir les coses més rellevants per crear un espai educatiu. I és que no és el mateix pensar a construir una escola, que una residència, que una casa unifamiliar o un restaurant. Primers aprenentatges d'aquests petits arquitectes!

Com que a la conversa va sorgir la paraula materials i ens va semblar que no tots sabíem a què ens referim amb aquesta paraula o que no coneixem gaires materials, els mestres ens vam proposar investigar alguns objectes quotidians del nostre entorn per fixar-nos de quin o quins materials estan fets.

En petits grups vam buscar exemples i vam intentar dibuixar els objectes de la manera més realista possible.





I ara que coneixem la vista de planta hem començat a descobrir com podríem dibuixar alguns objectes que sovint podem trobar en un plànol com taules, armaris, portes, etc.

Això és important perquè al primer repte que ens van plantejar en aquest projecte va ser dibuixar tota la nostra classe dins d'un rectangle i no vam ser capaços, ja que cap de nosaltres va caure en fer-ho des de dalt. Aviat ens tornaran a plantejar el mateix repte i haurem d'intentar resoldre'l.

Per continuar familiaritzant-nos amb el dibuix dels plànols tenim uns deures per fer a casa amb la vostra ajuda. Hem d'intentar reproduir de la manera més fidel, la planta o una de les plantes de casa nostra en un plànol que portarem a casa.

Aquests deures s'han de portar fets pel pròxim dilluns 14 de març. Deixem 10 dies, ja que s'han de fer amb cura i necessitem la vostra ajuda.

També hem tingut temps per crear unes construccions grans per grups amb uns materials molt divertits. Ens ho hem passat molt bé. Aprofitant el bon temps hem pujat al pati de dalt a fer les nostres construccions. 





















Com veieu no parem d'investigar, crear i endinsar-nos en el món dels arquitectes.

Fins aquí tot el que volíem compartir amb vosaltres en aquesta entrada! Ens veiem en dues setmanes amb moltes més novetats.

Ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.