04 de febrer, 2022

ADÉU DIFERÈNCIES, HOLA ARQUITECTES ! 04.02.2022

Hola famílies,

Aquesta setmana tenim moltes ganes d'explicar-vos com vam acabar el projecte de les diferències tot i les dificultats que hem tingut aquestes darreres setmanes per estar tots junts a classe de manera presencial.

El divendres dia 28 de gener vam celebrar el dia de les diferències i vam passar una jornada d'allò més festiva. Tots vam venir disfressats de persones i, fins i tot, ens vam canviar el nom. Va ser molt divertit parlar-nos com si fóssim uns altres!

Tots ens vam pensar molt els nostres personatges i això es notava perquè anàvem amb uns looks molt divertits. Teníem futbolistes, esportistes, mares i pares, rics, canvis de gènere, etc.

El primer que vam fer va ser compartir amb els companys els nostres personatges: detallar qui érem i dir a quina diferència volíem fer referència. Vam anar sortint d'un en un i vam desfilar una mica perquè tothom pogués veure com anàvem vestits.

Després alguns dels companys confinats també ens van ensenyar les seves disfresses i vam compartir plegats els nostres personatges des de casa. Un cop vam parlar tots, vam ballar una estona i més tard ens vam posar a dibuixar individualment el nostre personatge i a descriure'l, fent un petit text explicant amb detall com anàvem vestits.












A la tarda vam baixar a "mini mons" a crear i experimentar, que ens agrada molt. Sovint trobem a faltar aquestes estones de joc creatiu, així que el dia de les diferències era un bon dia per fer aquesta activitat tan divertida.
















Aquell mateix divendres vam celebrar també el DENIP (Dia Escolar de la No violència I la Pau) amb una activitat de reflexió sobre què és per a nosaltres la pau i vam escoltar una cançó de la Dàmaris Gelabert que ens va ajudar a pensar d'una altra manera, obrir els ulls, ...

També ens vam afegir a una proposta dels companys de cicle superior: un photocall amb unes ales que simbolitzaven la llibertat i la pau. Vam passar per allà a fer-nos unes fotografies molt divertides.

















Durant aquests dies hem estat ben enfeinats en acabar els àlbums amb el recull de feines del projecte, que per fi hem pogut acabar i que ja us hem fet arribar durant els darrers dies. Esperem que us hagi agradat tant veure'l com a nosaltres fer-ho.



A l'estona de català vam estar jugant a un joc de vocabulari que ens va agradar molt i volem compartir amb vosaltres per si voleu jugar a casa.

El joc es diu STOP i es juga així:

Heu d'escollir una lletra i, després, cadascú ha de pensar un nom propi, un objecte, un animal, un menjar, una ciutat o país que comencin per aquesta lletra que heu triat. Per exemple, amb la S: Sara, sabata, serp, sopa i Santa Perpètua. Els heu d'anar escrivint a la fitxa que tenim més a baix per descarregar. Quan algun jugador ha completat tota la fila ha de dir STOP perquè els altres parin.

Després haureu de comptar els punts. Heu d'explicar-vos què heu escrit a cada casella i comptar-vos 2 punts per cada paraula correcta. En acabat podeu repetir-ho amb altres lletres.

A divertir-vos!!!

PLANTILLA JOC 

I un cop acabat aquest primer projecte toca començar a treballar  el segon. I no sabeu de quina manera ens ha tocat endinsar-nos en aquest nou repte...

Hem rebut una carta de direcció amb una comanda molt especial, som els encarregats de dissenyar un projecte de remodelació de la segona planta de l'escola (la nostra) per unes futures obres. Quina feinada! I quina responsabilitat!

De moment tot just hem començat a pensar coses, a plantejar-nos els primer dubtes i a posar-nos d'acord.

Estem molt engrescats i amb moltes ganes de convertir-nos en arquitectes, aprendre a dibuixar com ells i a fer una bona proposta per a l'escola.

Així que no us perdeu les futures entrades per seguir de ben a prop els nostres avenços.

Que gaudiu del cap de setmana.

Ponent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.