21 de gener, 2022

TORNEM AMB EMPENTA. 21.12.2022

Hola famílies,

Després de les vacances de Nadal estem tenint una tornada una mica especial amb alguns companys confinats i moltes connexions virtuals, que ens permeten poder continuar avançant i treballant tots, des de casa o des de l'escola.

Estem acabant les darreres feines d'aquest primer projecte i això ens posa tristos: en uns dies acomiadarem les diferències i al Marcel i donarem peu a noves aventures.

Ens agradaria aprofitar aquesta finestra per explicar-vos com serà el nostre final de projecte. El pròxim dia 28 divendres ens convertirem en persones diferents i celebrarem la diversitat dins de la nostra classe. Us hi apunteu?

Aquell dia tots els alumnes de Ponent hauran de venir a l'escola sent algú diferent de qui són habitualment. Així doncs, podran portar una vestimenta especial, un petinat diferent, etc. Podem deixar volar la imaginació. Fins i tot ens podrem canviar el nom, ni que sigui per 24 hores. Us sembla bé?, segur que acomiadem al Marcel i al projecte d'una manera ben divertida.

Però, fins que arribi aquell dia, continuarem treballant les diferències, com hem fet aquests dies, que ens hem centrat a treballar els dos darrers grups que ens quedaven: les diferències meteorològiques i les diferències geogràfiques.

Primer de tot vam estar parlant de què pensàvem que devien ser les diferències meteorològiques i les geogràfiques i vam estar fent una pluja d'idees.

Un cop vam veure tot el que ja sabíem vam estar mirant uns vídeos que ens van ajudar a entendre una mica del que estàvem parlant. Us els deixem a continuació per si voleu veure'ls.



Després de veure aquests vídeos i de parlar de tota la informació que ens donaven vam recrear a classe els moviments de la terra. Un era el Sol, un altre la terra i així vam poder veure-ho i entendre-ho molt millor.

Vam fer els dibuixos del que havíem vist i vam intentar-ho explicar, cadascú amb les seves paraules.






I per acabar-ho de veure amb els nostres ulls el que vam fer va ser baixar a l'aula de psicomotricitat de l'escola i, amb l'ajuda dels mestres, vam representar els moviments de la terra.






També vam voler fixar-nos molt en les diferències que hi ha entre les diferents estacions i entre tots vam estar buscant característiques que ens ajudessin a diferenciar-les molt bé. 




Un altre dia vam estar veient què eren les diferències econòmiques. Ens hem adonat d'una cosa molt important. I és que la resta de diferències són positives, ens aporten coses bones, i l'única diferència de les quals hem treballat que ens fa diferenciar de manera negativa són els diners. Ens separa, ens discrimina i genera problemes.

Un cop vam descobrir això ens vam posar a observar un mapa que ens detallava com estaven repartits els diners al món i això va generar una conversa que ens va portar conclusions molt interessants i a fer-nos preguntes importants.

Un cop vam respondre tots els dubtes i vam acabar la conversa, vam decidir pintar nosaltres un mapa del món repartint nosaltres els diners a la nostra manera.
I per sort tots estàvem d'acord en el mateix: tots ens mereixem tenir els mateixos diners. Així que vam pintar tots els països del mateix color. En aquest cas no volíem diferències.



Doncs com ja s'està acabant la nostra aventura amb el Marcel, hem començat a preparar l'àlbum i la portada. Ens encanta fer coses plàstiques així que de segur que ens quedarà genial.



També volíem compartir amb vosaltres els Reis d'aquest any. A la nostra classe ens han portat moltes coses que ja hem estrenat. Mireu com ens ho vam passar estrenant-ho tot.







I divendres passat vam portar les joguines de Reis de casa i vam passar-nos la tarda jugant i compartint els nostres regals. Va ser molt divertit, és un dels dies que més ens agrada de tot el curs.





Abans d'acomiadar-nos volíem donar-vos les gràcies per la comprensió i l'empatia en aquestes primeres setmanes de curs tan complicades.

Fins aquí totes les novetats del projecte que desitjàvem compartir amb vosaltres i ens retrobem aquí d'aquí a dues setmanes amb totes les imatges del nostre final de projecte.

Ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.