10 de desembre, 2021

UNS DIES MOLT APROFITATS 10.12.21

Hola Famílies,

Després d'aquests dies de descans ens retrobem aquí per explicar-vos tot el que hem estat treballant durant aquestes dues últimes setmanes.

Els darrers dies de trimestre estan plens d'emocions i d'activitats de cloenda: passem moltes estones preparant àlbums, manuals, aprenent el poema de Nadal o endreçant feinetes.

Tot i això, anem avançant en el nostre primer projecte que, a poc a poc, arriba al seu final. Ben aviat us explicarem la sorpresa que tenim pensada com a cloenda, però això serà en la pròxima entrada.

Entre les activitats que hem fet aquests dies hi ha una que és la primera vegada que fem. Vam estar parlant de les activitats extraescolars que fèiem, que són molt diverses, i vam elaborar un gràfic de barres per veure quines són les que tenen més èxit.

Per últim vam analitzar si les fèiem nens o nenes, per treballar un cop més les diferències de gènere. Vam fer una reflexió posterior que ens va permetre expressar les nostres opinions.

Aquesta activitat ens ha portat molt de temps i hem necessitat una mica d'ajuda, però és que a Ponent hi ha moltes primeres vegades, i aquesta també ho era.



També hem estat creant, per parelles, unes persones ben diferents i hem passat una estona molt divertida.

Ha estat una activitat en la qual hem treballat la negociació i la creativitat a parts iguals, i és que havíem de fer alguna cosa que ens agradés a tots dos. Així que ens hem posat a treballar en equip i han sortit unes persones molt divertides, n'hi ha de tota mena.







La setmana passada vam anar sortint a explicar coses de les nostres famílies i vam tractar així les diferències familiars. Un a un vam parlar dels noms dels nostres familiars, de la seva edat, del que ens agrada fer junts i de les seves professions. 
Van ser unes exposicions molt interessants, es notava que som uns experts en el tema.
Us deixem un recull de fotografies de les exposicions.







Sabeu que també hem posat a prova la nostra imaginació? Les mestres ens van estar explicant algunes professions i després ens van demanar que les dibuixéssim detalladament. Vam fer 4 dibuixos intentant representar molt bé a les persones que fan aquestes feines.

- Una persona que apaga focs.
-Una persona que ajuda els ciutadans i ens protegeix.
-Algú que ha estat escollit a les eleccions i que pren decisions per millorar el nostre dia a dia.
- Una persona que treballa a un recinte sanitari i que ens cuida quan estem malalts.

I sabeu què ha passat? Doncs que les mestres volien veure a quines professions dibuixàvem nois i a quines noies, però ens hem endut una sorpresa... hem treballat tant les diferències de gènere que han sortit uns dibuixos molt diversos i en tots els casos han sortit nois i noies.
Ha estat molt curiós i després ens ha agradat molt veure els dibuixos dels companys i fixar-nos en els detalls que hem fet.






Per treballar les diferències culturals ens hem repartit alguns països del món que estan en continents diferents, i amb la vostra ajuda haurem de buscar informació d'alguna festa tradicional d'aquests països per poder conèixer diferents cultures i tradicions d'arreu del món.

Cadascú de nosaltres té un full a la carpeta viatgera amb el país que li ha tocat, i haurà de buscar i triar quina celebració vol explicar als companys per poder recopilar informació necessària.

Aquesta feina s'haurà de portar el pròxim dia 17 de desembre.

A més a més, volíem explicar-vos que hem treballat les diferències intel·lectuals a través del conte del petit Artur i l'elefant sense memòria. Una història que tracta la pèrdua de memòria de les persones grans i ens explica com un nen petit ajuda, respecta i cuida a un avi elefant que està perdut i desorientat.
Un conte molt emotiu que ens ha ajudat a parlar d'aquest tema tan delicat i com nosaltres podem ajudar i respectar a les persones que pateixen algun problema similar.





Ara sí famílies, ens acomiadem fins a la setmana vinent! QUE PASSEU MOLT BON CAP DE SETMANA!

PONENT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.