26 de novembre, 2021

MIREU QUANTES DIFERÈNCIES 26.11.2021

Hola famílies,

Enfilem la recta final d'aquest trimestre i ho fem amb molta energia per poder afrontar a totes les coses que encara ens queden per fer. Com ja sabeu, ens retrobem en aquest espai per posar-vos al dia de tots els nostres avenços en el Projecte.

Aquestes dues setmanes hem estat avançant en alguns aspectes importants que no volem deixar de compartir amb vosaltres.

Vam començar intentant posar-nos d'acord amb quines eren les grans diferències que coneixíem i com les podíem agrupar per poder treballar-les millor i entre tots vam fer un mapa mental. Primer el vam escriure a la pissarra i després cadascú el va copiar en un full DIN A3 on vam afegir alguns dibuixos de cada grup.

Després ho hem afegit al mural de la classe per tenir-ho a la vista. 

Sembla una feina fàcil, però ens va suposar un esforç decidir com agrupàvem les diferències i quines paraules fèiem servir per explicar-les. Aquí ens van haver d'ajudar els mestres, perquè algunes eren complexes. Els grans grups que hem decidit treballar i que creiem que engloben totes les diferències que hem anat descobrint són:

- diferències de gènere.

- diferències culturals.

- diferències geogràfiques.

-diferències econòmiques.

-diferències físiques i intel·lectuals.

-diferències meteorològiques.

-diferències familiars.

A partir d'aquí, hem començat a treballar cada grup de diferències d'una manera més específica a través d'algunes activitats més concretes. Com ja heu pogut veure en entrades anteriors fins ara ens havíem centrat en les diferències familiars perquè van ser per les que vam mostrar més interès i, a poc a poc, hem anat endinsant-nos en altres grups.

Les de gènere són les que més hem treballat aquests dies. Com ja sabeu vam fer una llista de les tasques que s'han de fer a casa i hem seguit treballant al voltant d'aquest tema.

Hem tret algunes conclusions oralment i després hem estat parlant de com crèiem que es repartien les tasques els nostres avis i com ens agradaria fer-ho a nosaltres quan siguem grans. A més a més, també hem parlat d'aquelles tasques que podem fer nosaltres per ajudar a casa.

Després de donar voltes aquest tema vam escriure unes notes als pares amb un propòsit personal que volíem dur a terme per ajudar-los i que estiguessin menys cansats. Heu rebut les nostres notes?

Recordeu que escriure notes i contestar-les ens agrada molt i també ens ajuda a avançar, d'una manera més divertida, en el nostre procés de lectura i escriptura.

Arran d'això també vam fer un joc molt divertit en grups de tres on havíem de representar amb mímica una tasca de la llar i la resta de companys endevinar-la. Vam passar una bona estona!


Un cop vam fer totes les parelles el joc vam dibuixar alguna de les tasques plegats. I les últimes activitats que hem fet per treballar el gènere han estat: mirar la pel·lícula de Mulan i fer una llista de situacions en què observavem una discriminació de gènere per després fer una posada en comú.
A l'estona que dediquem per fer plàstica hem treballat les diferències físiques. Vam crear uns personatges inventats a partir d'un collage. Teníem siluetes amb diferents tonalitats de pell, ulls diversos, nassos i boques ben diferents i cadascú va posar el seu xic de creativitat per fer una cara ben original.

Després les mestres ens les van preparar per poder afegir el cabell de colors, que és el que ha posat a prova la nostra paciència.

Mireu quines cares més divertides!Per últim volíem explicar-vos que hem començat a confeccionar un petit llibre. La idea ha sorgit després de llegir un conte que es diu Superpoders, on expliquen els superpoders de molts nens.

Llavors vam pensar quin era el nostre superpoder, perquè tots tenim alguna cosa que ens fa únics. El vam dir en veu alta,  el vam comentar amb els companys i vam decidir fer un recull de tots els superpoders de Ponent.

De moment hem fet cadascú la nostra pàgina, però encara falten alguns detalls. Quan el tinguem acabat us ho farem saber!

La veritat és que tenim superpoders molt diversos i peculiars.


Abans d'acomiadar-nos volíem explicar-vos que des de l'escola , per treballar l'OBJECTIU GENERAL d'enguany, us proposem participar en un concurs de fotografia.

Les bases del concurs, els terminis d'entrega i tota la informació necessària la rebreu pròximament al vostre correu electrònic. Estigueu ben atents i no deixeu de participar i seria genial que guanyes algú de Ponent.
                       

Fins aviat famílies! Cuideu-vos, gaudiu del  proper pont i ens veiem a la pròxima entrada.

Ponent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.