12 de novembre, 2021

FAMÍLIES DIFERENTS 12.11.2021

Benvinguts al blog de Ponent!

Passa el temps molt ràpid i quasi sense adonar-nos ja ens hem plantat a novembre. Van passant les setmanes i els nens i nenes de Ponent avancem en el nostre Projecte de les diferències, però, abans de posar-vos al dia de les activitats més destacades d'aquests dies, volíem explicar-vos alguna cosa més general.

A poc a poc anem avançant en la lectura i l'escriptura. Cada cop som més els que ens animem amb la lletra d'impremta i escrivim cada dia millor. Cal, però, que des de casa ens continueu ajudant a llegir diàriament i plegats ens animeu a escriure llistes, frases o notes secretes. Així, entre tots seguirem fomentant que el nostre procés de lectoescriptura segueixi avançant.

Pel que fa a la numeració també us volíem explicar que estem treballant molt els nombres d'1 al 100 i que també podem fer-ho des de casa si ens voleu ajudar a reforçar-ho. Podem fer algun dictat de nombres, escriure'ls seguits, identificar-los, escriure'ls de 2 en 2, de 5 en 5, de 10 en 10, etc.

Ara sí, en quant al Projecte us volem posar al corrent de les activitats més rellevants d'aquests dies.

Hem seguit treballant les diferències entre els tipus de famílies i hem parlat molt del que més ens agrada de la nostra i d'allò que ens agradaria fer amb ells. Hem estat parlant una bona estona i tots hem dit coses molt maques de les nostres famílies, de vegades el dia a dia no ens deixa expressar els nostres pensaments i aquesta activitat ens ha permès pensar-hi i expressar-ho. Ha sigut molt emotiu!

En general tots valorem molt l'estima que els nostres pares i germans ens mostren amb petons, abraçades o passant moments junts. Tornem a arribar a la mateixa conclusió que dies enrere. L'amor és el motor de tot i si hi ha estima tot rutlla millor.





Després de parlar de les famílies també hem treballat el conte: amb el Tango som tres, que parla d'una parella de pingüins mascles que viuen al zoo de Nova York i que decideixen formar una família adoptant un ou abandonat, fent realitat el seu somni. És un conte preciós basat en una història real que va passar fa uns anys i que pel fet de ser una parella de dos mascles pingüins és un conte que està prohibit a molts països del món. Us animem a conèixer aquesta meravellosa història que a nosaltres ens ha deixat molt enamorats.

Ens ha agradat tant que ens hem animat a fer el Tango amb pintura. 











Com volem seguir estirant el fil i avançar en el treball de les famílies necessitem que ens porteu les fotografies que us vam demanar fa dues setmanes.

I després de passar unes quantes setmanes treballant els mesos de l'any hem fet la nostra primera prova escrita. Va ser el divendres passat i va ser molt emocionant. Després d'aquesta darrera activitat donem per sabuts els mesos en ordre i sense fer faltes d'ortografia.

Una altra cosa que hem estat fent aquests dies que està molt relacionada amb les diferències és observar i parlar sobre els rols de gènere.

Parlant sobre les famílies i les nostres rutines diàries vam parlar de totes les coses que s'arriben a fer a casa i qui és l'encarregat de fer-les. Vam enumerar totes les tasques que coneixíem i després vam pensar en qui les feia a casa nostra; vam compartir-ho amb els companys i vam veure que en la majoria de casos els pares i les mares s'impliquen de la mateixa manera, la qual cosa és genial!

Després vam aprofitar per pensar totes aquelles coses que nosaltres podem fer a casa i entre tots vam fer una llista de les tasques, les vam copiar i vam fer un dibuix.







També vam aprofitar, ja que tractàvem els rols de gènere, per reflexionar perquè encara sentim que algunes coses són de nen o de nena quan ja tots sabem que això és mentida. Hi ha coses que ens agraden i d'altres que no, independentment de si som nens o nenes. Per això ahir vam pintar-nos les ungles de les mans de colors perquè vam aprofitar per treballar un conte que tracta d'això. Es diu Visca les ungles de colors.

Ja veieu que els llibres i les històries per nens ens ajuden molt a treballar aquest projecte.








A les estones que ens queden mentre acabem les feines hi ha temps de jugar algun joc de taula que ens permet repassar alguns conceptes o observar diferències. Havíem de ser ràpids i trobar combinacions de nombres que sumessin  10.
Hem passat una bona estona jugant i aprenent.





També vam treure les lletres de fusta i per grups vam crear paraules diferents. En vam trobar moltíssimes. 







Abans d'acomiadar-nos ens agradaria recordar-vos que el dia 18 de novembre tenim una sortida cultural. Anem al teatre Romea de Barcelona a veure un espectacle de música.

Amb aquesta darrera informació ens acomiadem fins a la pròxima entrada.

Ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.