08 d’octubre, 2021

QUANTES DIFERÈNCIES! 8.10.21

Hola famílies!

Ja tornem a estar aquí per fer-vos arribar un recull d'algunes de les activitats que hem estat fent aquests dies a PROJECTE.

Som un grup que ens engresquem fàcilment i hem aprofitat aquesta qualitat per parlar i debatre sobre que és una diferència i una semblança. Hem arribat a acords i hem posat molts exemples; ha estat divertit i ens hem adonat de coses molt curioses com, per exemple, que algunes diferències es veuen a simple vista i d'altres no és tan fàcil.

Després d'això la Mireia ens va proposar jugar a la "gallinita ciega" per veure si érem capaços de reconèixer-nos, detectant les diferències i característiques personals de cadascun de nosaltres.




Vam passar una estona d'allò més divertida.

En un altre moment de la setmana l'Anna ens va anar cridant per fer-nos unes fotografies molt especials per fer una activitat molt curiosa. Nosaltres no sabíem per què serien fins que va arribar el moment de descobrir-ho.

Les imatges només eren parts del nostre cos: orelles, ulls, nassos, boques o mans. La nostra missió? Esbrinar en petits grups a qui  pertanyien.

Amb l'ajuda de les mestres vam anar posant fil a l'agulla i descobrint de qui era cada imatge. Algunes van ser complicades  d'esbrinar.










A la classe ha aparegut una maleta plena de contes que parlen de diferències i estem llegint-los a poc a poc. Aquests dies hem treballat un que es titula Ara em dic Joana.


"El Martí i el seu osset Joan juguen cada dia. Moltes vegades els acompanya la seva amiga Ada. Però un dia, l'osset està trist. Nen o nena? Només cadascú sap què és i com es sent, i davant d'això, el més important de tot és l'amistat. Una història commovedora, dolça i tendra sobre ser un mateix. "

Després d'escoltar-lo hem tingut una conversa molt interessant amb idees com: perquè hem de viure infeliços i sense mostrar-nos com som?, que bonic que els amics et recolzin en els moments difícils de la vida, no importa com vesteixis sinó com ets per dins, etc.







Com veieu no parem de donar-li voltes a les diferències, tant és així que parlant de les diferències que es veuen a simple vista i les que no, vam arribar a parlar de la gent amb discapacitat auditiva. A primer cop d'ull no es nota, però si es volguessin comunicar sí que ho veuríem perquè un company ens va explicar que parlen fent gestos amb les mans.

La Mireia, que també rumia tot allò que diem, va estar buscant algú que ens pogués ensenyar alguna cosa amb llenguatge de signes en català i hem pogut aprendre una petita cançó que ara "cantarem" cada dia abans d'esmorzar.


També ens vam adonar que el nom dels dies de la setmana i dels mesos de l'any ens serveixen per diferenciar-los. Així que hem començat a fixar tota la nostra atenció en com s'escriuen i com es pronuncien.

Hem situat algunes festivitats o dates importants en el calendari i tots els nostres aniversaris. A més a més, hem practicat la seva escriptura i hem fet algunes feinetes.

Ara, el que més ens ha agradat ha estat aprendre'ns una cançó que ens està ajudant a memoritzar els mesos de l'any.


El full de la cançó el portem a la carpeta viatgera perquè haurem de seguir practicant a casa amb la vostra ajuda.

Fins aquí les activitats d'aquests dies relacionades amb el PROJECTE però encara volem compartir amb vosaltres una cosa més.

Ja hem començat a fer Filosofia 3/18 i hem descobert el personatge que ens acompanyarà a les nostres sessions setmanals. Es diu PÈBILI i, de moment, només sabem que sembla una mica tafaner.

Hem començat a dialogar sobre temes que ens ajuden a pensar seguint unes normes que nosaltres mateixos vam establir el primer dia. De moment ens agrada i estem molt engrescats; ja us anirem explicant més coses.

Ara sí que ens acomiadem fins a la pròxima entrada.

Petons i abraçades.

Ponent




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.